Cabinet individual de psihologie Turturica Monica Elena

Motto: Nu circumstantele vietii creeaza ceea ce esti. Ele doar iti arata cine esti.

Cabinet de psihologie RUP 1PH3605

Bd. Republicii, nr. 187 Ploiesti Zona Geografica: Central
Luni - Vineri 09:00 - 18:00 Pret per sedinta in lei: 0

Psiholog Monica Turturica RUP 13088 0720010315 monicaturturica@yahoo.com

(RE)Gandeste-te Pozitiv

Gandire   Publicat la data 11 Ianuarie 2017, 13:46

         

           Suntem adesea controlati de teama, de esec, de tristete pentru ca nu ne acceptam si nu ne intelegem. Aceste trairi s-au cuibarit atat de adanc in noi incat ajung sa ne defineasca. Cu toate acestea nimic nu trebuie smuls, indepartat fara noima, doar de dragul sustinerii dictonului „Gandeste pozitiv!”.

          Nu suntem toti unici, subiectivi si IMPERFECTI? Ce putem face este sa avem curajul de a fi imperfecti, sa descoperim de unde vine tristetea, dorinta de control, frica, agresivitatea si toate celelalte trairi care ne fac rau atat noua, cat si celor de langa noi, fie ei cunoscuti sau simpli straini; sa le intelegem si mai ales sa NE  intelegem.

           „Caracterul tau este destinul tau.” , Heraclit

           Oricum ar fi acele caracteristici care te incurca in viata ta, este bine ca ele sa fie cercetate cu dragoste si intelegere, cu constiinta clara ca ele nu sunt imuabile. Ele se formeaza in primii ani de viata ca modalitate de adaptare, ca mijloc de afirmare sau ca mod de aparare, intr-un copil vietuind deopotriva un foarte bun observator si un foarte prost interpret. Tocmai datorita aceastei persistente in timp a caracteristicilor care par a ne defini, ele ne apar de multe ori ca statornice si imposibil de schimbat.

          Daca insa ne vom deschide mai mult spre noi insine si in egala masura spre cel de langa noi, daca vom privi direct spre neputintele noastre si vom aduce asupra lor lumina intelegerii, atunci vom curge liberi cu viata, fara temeri, angoase, incordari.

          Intorcandu-ne la copilul de atunci, iubindu-l si intelegandu-l putem face reale schimbari in noi si cu noi. Astfel ajungem sa ne regandim, sa ne reinventam, nu doar sa aplicam un plasture peste puroiul din interior, nu doar sa gandim pozitiv si atat, ci sa ne RE-GANDIM POZITIV.

Feedback