Cabinet individual de psihologie Turturica Monica Elena

Motto: Nu circumstantele vietii creeaza ceea ce esti. Ele doar iti arata cine esti.

Cabinet de psihologie RUP 1PH3605

Bd. Republicii, nr. 187 Ploiesti Zona Geografica: Central
Luni - Vineri 09:00 - 18:00 Pret per sedinta in lei: 0

Psiholog Monica Turturica RUP 13088 0720010315 monicaturturica@yahoo.com

INSTIGARE LA TREZIRE

Altele   Publicat la data 28 Februarie 2017, 08:33

„In maculatorul vietii tale tu esti cel care face adunarile; esti de asemenea liber sa scrii non-sensuri sau minciuni sau sa rupi paginile.” 
Suntem puternici cand suntem bine, cand in tot ce este exterior noua domneste linistea si pacea. Credem ca suntem invincibili. Ne miscam prin lume zambitori si disponibili de a face Binele.
Pana intr-o zi ... o zi in care, un eveniment exterior, perceput ca neplacut, ne spulbera Universul, ne doboara, ne infrange. Ne retragem in noi, usor egoist, ne izolam de Aproapele si uneori il blamam. Ne simtim pierduti, ne simtim ca frunzele desprinse de copac...
Si toate acestea pentru ca noi suntem deja pierduti cu mult inainte ca Necazul sa ni se intample. Doar ca, prea imbatati de frumusetea aparenta si superficiala a vietii, nu observam ca ne afundam in nisipurile miscatoare ale vietuirii exclusive in trup.
Toate „lucrurile rele” ni se intampla tocmai pentru ca ne-am indepartat de Sursa Vietii si a Iubirii, ni se intampla cu singurul scop de a ne rechema la Adevar si Trezire.

Mi minor
De multe ori tanjim dupa o liniste exterioara pe care sa o aplicam drept leac miraculos peste vacarmul interior, fara a gandi insa ca in aceasta liniste zgomotul interior se aude si mai tare, agitatia noastra sufleteasca se amplifica uneori pana la paroxism.
Poate fi oricat de liniste in jurul nostru, daca tonul pe care noi il dam la muzica vietii celuilalt este un zbucium, ar trebui sa ne asumam in continuare si restul melodiei care va dezbina si jigni.
In schimb, o liniste interioara permanenta si veritabila pe care o aduci cu tine chiar si in cea mai mare harmalaie exterioara, va fi o forta care uneste si sprijina. Aceasta liniste se castiga prin truda, clipa de clipa, se castiga prin integrarea in fiinta noastra a unei atitudini plina de verticalitate, responsabilitate si dragoste si prin manifestarea acestor abilitati in relatia noastra cu Aproapele.

„Mustrarea invinge, dar nu convinge”, Arsenie Boca
Orice alta metoda care nu are la baza o lupta continua de fiecare clipa si o profunda constiinta de Sine, este sortita, mai devreme sau mai tarziu - de fiecare data cand nu ne asteptam – pieirii.

„Sa gasim oameni buni / dupa noapte, popas / pentru cate iubiri / in priviri ne-au ramas / si-mpreuna sa vrem sa-mplinim / cat destin mai avem” , George Tarnea
Sa fim deci mai prezenti in viata noastra printr-o constiinta mereu treaza, activa si solidara, printr-o noua viziune asupra „bucuriilor” si „tristetilor” noastre si sa venim cu mai multa Iubire si Daruire in intampinarea Aproapelui pentru a construi impreuna cu acesta o relatie Autentica si Armonioasa.

 

Feedback